Start > Rioolstank verhelpen?

Rioolstank verhelpen?

28 juni 2013

Heeft u last van een penetrante lucht in uw woning? En de oorzaak waar deze vandaan komt is voor u onduidelijk? Dan is het verstandig om een rioolexpert deze te laten opsporen en verhelpen, zodat u snel weer van dit probleem verlost bent.

Verschillende oorzaken

Het ontstaan van rioollucht in uw woning kan door diverse oorzaken komen. Zo kan het zijn dat er ergens in het riool een scheurtje zit waardoor de gassen uit het riool naar buiten komen. Ook kan het zijn dat er een lek is van uw waterleiding in de kruipruimte, dit zorgt vaak ook voor een penetrante vochtige lucht in de woning. Een ander geval van rioolstank kan een slechte ontluchting van uw riolering zijn. Wanneer u een rioolexpert langs laat komen voor het opsporen van de rioolstank, dan bent u verzekerd van een vakkundige en snelle opsporing. Na het vinden van de oorzaak kunnen ze snel handelen zodat de rioolstank snel weer uit u woning verdwijnt.

Opsporingstechnieken

Om uw rioolstank op te sporen maken de ontstoppingsbedrijven gebruik van geavanceerde apparatuur. Zo voeren ze bijvoorbeeld een detectie uit door middel van rook. Door rook in het rioleringssysteem te blazen worden lekkages zichtbaar bij leidingen die in het zicht liggen, omdat leidingen niet altijd in het zicht liggen wordt er vaak gekozen voor een andere inspectie. Namelijk de camera-inspectie. Door middel van een camera-inspectie worden alle gebreken aan uw riolering in kaart gebracht, zo wordt ieder probleem in kaart gebracht en kan eenvoudig achterhaald worden waar het probleem van de rioolstank zich bevind. Hierdoor is de specifieke locatie bekend zodat er bijna geen hak en breekwerk nodig is om de reparatie uit te kunnen voeren.

Voorkom hoge kosten!

Zorg ervoor dat u niet voor hoge kosten komt te staan, dit door te lang wachten met uw rioleringsprobleem. Wanneer u op tijd een rioolexpert laat langskomen voor een inspectie van uw riool dan voorkomt u dat de schade groter zal worden, hierdoor bespaard u op de renovatie kosten voor uw riolering. Vaak hoeft er bij een kleine lekkage van de riolering maar een kort stukje riool vervangen te worden, wanneer het probleem blijft aanhouden zonder dat u dit doorheeft kan het zijn dat er een groot deel van uw riolering vervangen moet worden.

This post was submitted by Julia Dijkstra.

Tags: