Start > Lekkage opsporen

Lekkage opsporen

28 juni 2013

Heeft u vochtproblemen in uw woning? Dit kan duiden op een lekkage. Laat direct een vakman uit uw regio langskomen om de lekkage voor u op te sporen. Een beginnende lekkage is vaak niet zichtbaar en bevindt zich dan nog achter uw muren en/of plafond. Na verloop van tijd wordt deze lekkage pas zichtbaar, deze heeft dan al veel schade aangericht. Hierbij kunt u denken aan vochtige gipsplaten, nat of zelfs rottend hout. Het herstellen van deze lekkage brengt vervolgens hoge kosten met zich mee omdat veel materiaal vervangen dient te worden.
Een lekkage voorkomen?
Een aantal lekkages kunt u voorkomen door regelmatige controles en onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jaarlijkse dak inspectie. Bij een dak inspectie worden alle kwetsbaren punten van uw dakbedekking aangetoond, zo weet u direct waar u aan toe bent en of er een stuk vernieuwd moet worden omdat hierdoor anders een lekkage ontstaat.

Omdat tegenwoordig de meeste leidingen uit het zicht geplaatst zijn is het niet of slecht mogelijk om deze te controleren. U kunt deze leidingen laten controleren doormiddel van een lekdetectie. Deze detectie kan op diverse manier uitgevoerd worden. Eén optie is bijvoorbeeld een gasdetectie, hierbij worden de leidingen aangesloten op een meetsysteem dat de leidingen met een niet schadelijk gas onder druk zet, op het moment dat de druk minder wordt of er geen druk op komt te staan betekent dit dat er ergens een lek aanwezig is. Doormiddel van een geavanceerd apparaat wordt het gas gemeten en kan de exacte locatie van het lek worden vastgesteld. Zo kunt u zonder veel hak en breekwerk de leiding bereiken waar de lekkage in zit.

Denkt u dat u last heeft van een lekkage, of wilt u liever een lekkage voor zijn? Neem dan direct contact op met een van de installateurs via 0900 0800. De installateurs sporen de eventuele lekkage snel en vakkundig voor u op, en repareren deze ook direct zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over verdere schade.

This post was submitted by Julia Dijkstra.

Tags: