Start > Inbraakbeveiliging begint bij u zelf

Inbraakbeveiliging begint bij u zelf

17 mei 2013

In de afgelopen jaren is de inbraakbeveiliging van woningen sterk verbeterd. Zo zijn huurders en eigenaren ook zeer tevreden over de veiligheidsbeleving van hun woningen . In 1999 gaven ze nog gemiddeld een 6,5 als rapportcijfer, deze is gestegen tot een dikke 7,1 in 2010. Corporaties hebben door gericht te investeren in het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor een groot deel van hun bezit belangrijke stappen genomen. Dit wordt gewaardeerd door de huurders.

Nu het grootste deel van de woningen voorzien is van goede sloten en inbraakbeveiliging, lijkt ook de tevredenheid onder huurders te stagneren. Sinds 2010 blijft het cijfer voor inbraakbeveiliging van de woning rond de 7 schommelen, met een 6,9 gemiddeld in 2012.

Met fysieke aanpassingen kan een aantal zaken voorkomen worden. Het gedrag van mensen zal waarschijnlijk het belangrijkste verbeterpunt worden in de komende jaren. Zo zegt een kwart van de ondervraagde huurders in een meergezinswoning nog wel eens de centrale toegangsdeur van het complex te openen zonder dat men weet wie er voor de deur staat. En bijna de helft (47%) van de consumenten zegt nog wel eens de voordeur open te laten staan wanneer men even snel iets moet halen of brengen. Ook zegt maar 21% altijd te vragen naar legitimatie bij een monteur die iets komt repareren. In al deze zaken verschilt het gedrag tussen huurders en kopers niet zo zeer.
Het is ook verstandig dat u zich goed laat inlichten over de mogelijkheden van de beveiliging van uw woning.

DQ Slotenservice uw adviseur op het gebied van inbraakbeveiliging
Voor advies op maat bent u bij de vakmannen van DQ Slotenservice in goede handen. Mocht u niet zeker zijn van de veiligheid van uw woning en u wilt graag weten welke mogelijkheden er zijn om uw woning beter te beveiligen tegen ongewenste bezoek? Bel dan met de erkende slotenservice in Amsterdam. Zij voorzien u graag van advies en helpen u bij het installeren van inbraakbeveiliging.
Ook wanneer u buitengesloten bent, kunnen ze u helpen om uw woning weer te betreden. Bent u op zoek naar een betrouwbare slotenmaker in de omgeving van Amsterdam, dan bent u bij DQ Slotenservice aan het juiste adres.

(Bron: USP Marketing Consultancy)

This post was submitted by Julia Dijkstra.

Tags: