Start > Dakpannen controleren op oneffenheden

Dakpannen controleren op oneffenheden

3 mei 2013

Naarmate dakpannen ouder worden en door invloed van het weer kunnen dakpannen gaan splijten. Hierdoor verliest het zijn waterafstotende werking snel omdat de oppervlakte van de dakpan scheurtjes gaat vertonen. In de winter trekt vocht in de minuscule scheurtjes. Bij vorst kan dit bevriezen. Het bevroren water zal de dakpan doen scheuren.
Vaak worden deze niet direct opgemerkt. Het onderliggende hout en isolatie gedeelte kan hierdoor het vocht opnemen, wat verdere schade kan veroorzaken. Uiteindelijk kan dit gaan schimmelen en zou het vervangen van de houtdelen en panlatten een onontkoombaar feit zijn. Mocht de schade aan de dakpannen onopgemerkt blijven dan kan er ook in huis lekkage ontstaan en kunnen plafonds snel lelijk worden. Het vocht wat doortrekt gaat namelijk door heel wat stof en vervuiling heen wat vaak gele plekken en sterke verkleuring in pleisterwerk oplevert.

Bij het aanleggen van een nieuwe pannendak komt er heel wat werk bij kijken. Zo zal er rekening gehouden worden met:
• Het weer tijdens het vervangen van dakpannen (blijft het droog als uw huis “kaal” is );
• De afmetingen van de oude en nieuwe dakpannen;
• Het tijdig aanwezig zijn van nieuwe dakpannen en bouwmaterialen;
• Voldoende personeel om de klus snel en vakkundig uit te voeren;
• Mogelijkheden tot afvoeren van oude dakpannen (groot volume puin).

Om er voor te zorgen dat uw dak in goede handen is, kunt u de dakdekkers inschakelen van de Dakambulance.

Dakambulance voor al uw dakwerkzaamheden

Dakambulance is uw dakdekker in de omgeving van Nijmegen en Arnhem. Door jarenlange ervaring kunnen de medewerkers van de Dakambulance u helpen uw droomdak te verwezenlijken. Ook bij het repareren van uw dak, kunt de experts inschakelen van de Dakambulance. Zij bekijken uw dak zorgvuldig op oneffenheden en kunnen dat voor u ter plekke repareren.

Laat uw dak regelmatig controleren om eventuele problemen te voorkomen. Het is voor u voordeliger om vooraf de problemen te ontdekken dan wanneer er al schade in uw woning aanwezig is. De dakdekkers van de Dakambulance kunnen u helpen met al uw dakwerkzaamheden.

This post was submitted by Julia Dijkstra.

Tags: