Start > Breng uw riolering in kaart!

Breng uw riolering in kaart!

17 mei 2013

Heeft u inzicht in het rioleringsstelsel van uw woning? De meeste woningbezitters hebben namelijk geen enkel idee waar de riolering loopt en waar deze de woning binnenkomt. Tegenwoordig kan er door middel van een camera-inspectie precies in kaart worden gebracht waar uw riolering loopt. Mocht u in de toekomst tegen problemen aanlopen dan kunt u eenvoudig een overzichtskaart tonen aan de rioleringsexpert die u komt helpen met een verstopping of een ander probleem. Door een duidelijk overzicht van uw riolering is het voor een rioleringsexpert makkelijk vast te stellen waar het probleem zou kunnen zitten en wat er nodig is om bij dit probleem te komen.

Camera inspectie uitvoeren

Een camera heeft meerdere voordelen dan alleen het inzichtelijk maken van het rioleringsstelsel van uw woning. Door een camera-inspectie krijgt u ook inzicht in de staat van uw riool, zo weet u tijdig waar u in de toekomst om moet denken, en of er delen van de riolering aan vervanging toe zijn. Ook wanneer uw wilt gaan verbouwen, en er moeten muren of vloeren opengebroken worden, is het makkelijk dat u weet waar de riolering ligt. Zo voorkomt u dat er ongewenste schade optreedt, en u weet ook direct hoe u de riolering kan laten verleggen, omdat u weet waar u weer op het riool aan kan sluiten. Een handige tip hierbij is dat u ervoor moet zorgen dat u altijd de kortste route naar uw hoofdleiding heeft, om verstoppingen zo veel mogelijk te voorkomen.

Knelpunten in uw riolering?

Zijn er bij de camera inspectie knelpunten in uw riolering aangetoond? Dan is het verstandig om deze zo snel mogelijk aan te pakken. Wilt u uw riolering laten renoveren, zonder het openbreken van de vloeren of wanden? In sommige gevallen is het mogelijk om uw riolering te renoveren zonder dat er schade aan wanden en vloeren nodig is. Informeer bij uw rioleringsexpert naar de mogelijkheden!

Bron: 0900 0800

This post was submitted by Julia Dijkstra.

Tags: