Start > Brandwerend glas in uw woning

Brandwerend glas in uw woning

17 mei 2013

Glas dat bestand is tegen vuur en hitte, wordt ook wel brandwerend glas genoemd. Het biedt betere bescherming tegen brand dan traditioneel glas. Glas kan niet altijd even goed tegen hitte en snelle temperatuurverschillen. Hierdoor ontstaan vaak scheuren of barsten waardoor het niet altijd veilig is. Brandwerend glas zorgt ervoor dat u meer tijd heeft om uw woning veilig te verlaten en dat de schade beperkt kan blijven.


In geval van brand is één ding belangrijk – het beperken van schade, zowel voor mens als voor materiaal. De belangrijkste functie van brandwerend glas, is het vertragen van de doorslag bij brand. Zo zorgt het ervoor dat het glas bij langdurige hoge temperaturen niet direct springt. Dit geeft nooddiensten de tijd om te reageren, terwijl mensen in het pand meer tijd hebben om te ontsnappen.
Verschillende vormen van brandwerend glas
Er zijn verschillende vormen van brandwerend glas . Deze bieden op verschillende niveaus bescherming. De meest gangbare en gebruikte vorm is die van categorie E. Hierbij is alleen gegarandeerde stabiliteit vereist. Hiervoor wordt vaak gehard en/of gelaagd glas gebruikt, waarvan men zeker weet, dat deze niet in de loop der tijd vervormt of breekt. In de categorieën EW en EI worden de eigenschappen verder aangevuld. Zo krijgt u bij categorie EW een extra toevoeging in de vorm van een speciale thermische coating, deze houdt ook warmtestraling tegen. En bij categorie EI zorgt de constructie ervoor zorgt dat de temperatuur aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd niet boven een waarde ( 140° C gemiddeld over de oppervlakte, < 180° C op een bepaald punt) stijgt. Voor meer informatie over brandwerend glas, kunt u terecht bij de Glasambulance.

Glasambulance uw glaszetter in Arnhem
Als glaszetter in Arnhem kunt u vertrouwen op de expertise en vakkundigheid van de Glasambulance. Bent u voor uw pand of woning op zoek naar brandwerend glas? Dan kunt u terecht bij de Glasambulance. Zij kunnen u precies vertellen welke mogelijkheden er zijn en wat het beste bij u past.
Ook voor het repareren of het plaatsen van glas, kunt u terecht bij de glaszetters in Arnhem. Zij helpen u graag met advies op maat om uw woning weer te voorzien van glas.

This post was submitted by Julia Dijkstra.

Tags: