Start > Besparen met een slimme thermostaat

Besparen met een slimme thermostaat

14 juni 2013

Wist u dat het aanschaffen van een slimme thermostaat zorgt voor energiebesparing in uw woning? Heeft u een hoog energieverbruik? Of vergeet u wel eens de thermostaat omlaag te zetten voor u weg gaat? Dan is de slimme thermostaat iets voor u.

Wat is een slimme thermostaat?

Slimme thermostaten zijn er in diverse soorten en maten. Zo zijn er thermostaten met een lichtsensor, bewegingssensor of zelfs beide. Een lichtsensor zorgt ervoor dat wanneer het licht uitgaat de thermostaat in ruststand gaat en niet onnodig verwarmt in een ruimte waar u niet aanwezig bent. Een bewegingssensor kijkt of er iemand thuis is of niet. Wanneer er na verloop van tijd niemand gedetecteerd wordt dan gaat deze automatisch in ruststand.

Een klokthermostaat

Een klokthermostaat is handig wanneer u een vast ritme heeft. De klokthermostaat geeft u namelijk de mogelijkheid om in te stellen wanneer de verwarming aan moet gaan en wanneer deze weer uit moet schakelen. U kunt per dag meerdere tijden instellen waarop de verwarming aan of uit moet gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven dat deze een half uur of uur voordat u op staat moet verwarmen naar de gewenste temperatuur. Ook kunt u aangeven hoelang deze moet verwarmen dus voor u de deur uit gaat kunt u aangeven dat de verwarming weer omlaag moet.

De E-thermostaat/E-manger/Toon

Uiteindelijk zijn er nog de thermostaten die u op afstand kan besturen. Deze thermostaten zijn verbonden met uw internetverbinding, en kunt u via een applicatie op uw telefoon of via een website instellen. Deze thermostaten hebben vaak een samenstelling van de bovenstaande mogelijkheden. Het voordeel van een aantal van deze thermostaten is dat uw ook direct uw verbruik ziet en waar u besparingsmogelijkheden zitten. Door het op afstand bedienen van uw cv kunt u zodra u van uw werk gaat deze aanzetten, dan is het lekker op temperatuur wanneer u thuis komt. Dit is zeer handig wanneer u onregelmatige werktijden heeft waardoor u geen vaste tijden in kunt stellen.

Bron: 0900 0800

This post was submitted by Julia Dijkstra.

Tags: